Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Camilla Bergh

Forskarstuderande

Camilla Bergh
Forskarstuderande
camilla.bergh@gu.se
0 31-3430759

Postadress: Su sahlgrenska, 41345 Göteborg
Besöksadress: Bruna stråket su , Göteborg


Avd för ortopedi vid Institutionen för kliniska vetenskaper (Mer information)
Göteborgsvägen 31
431 80 Mölndal
Besöksadress: R-huset, plan 4 , 431 80 Mölndal

Om Camilla Bergh

Camilla Bergh är född och uppvuxen i Halmstad för att sedan via Stockholm flytta till Göteborg. Tidigt under sin studietid till läkare vid Sahlgrenska akademin bestämde hon sig för att det var ortopedi som intresserade henne mest. Så fort tillfälle gavs gick hon extra jourer på ortopedkliniken. AT gjorde hon på Varbergs sjukhus. Sedan tre år tillbaka gör hon sin ST-tjänst på ortopeden på Sahlgrenska/Mölndal.

Camilla vill med sin forskning belysa hur kirurgiska ingrepp i ländrygg och höftled påverkar patienternas smärta, symtom, och fysiska aktivitet.
Camillas forskning handlar om hur benmineralinnehållet förändras hos ortopediska patienter som genomgår olika typer av ortopedisk kirurgi. Detta studerar hon med bl.a. DEXA-mätning (dual energy radiograph absorptiometry). Hon kommer att studera förekomsten av osteoporos/osteopeni hos patienter som genomgår ländryggkirurgi (spinal stenos) och korrelera detta till patienternas smärtnivå, duration av symtom, diagnos och fysisk aktivitetsnivå.

 - Jag kommer studera hur olika ländryggkirurgiska och primära höftledskirurgiska ingrepp påverkar benmineralinnehållet i skelettet över tid, säger Camilla.
Enligt Camilla så är Osteoporos/osteopeni stora folksjukdomar som blir allt vanligare med stigande ålder. Det finns förhållandevis få studier som undersökt benmineralinnehåll hos patienter med rygg-, knä-, och höftsjukdomar på ett adekvat och systematiskt sätt över en längre tid varför de planerande studierna förväntas ge unik och värdefull kunskap som kan komma att påverka nuvarande kliniska behandlingsstrategier, patientselektion, preoperativa förberedelser och val av operativa metoder.

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2016-10-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?