Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pris för bästa poster vid EFORT

Nyhet: 2017-08-30

Doktoranden Erik Bülow och medarbetare fick pris för bästa poster vid EFORT´s årliga kongress i Wien i början av juni.

Vid EFORTs (European Federation of National Associations of Orthopaedics and Traumatology) årliga kongress, 31/5-2/6, mottog doktorand Erik Bülow, avdelningen för ortopedi och medarbetare pris för bästa poster.

Erik Bülow arbetar som statistiker vid Svenska Höftprotesregistret och är doktorand på avdelningen för ortopedi, Göteborgs universitet. Studien som Erik Bülow presenterade handlar om höftprotesoperationer som görs på grund av artros och visar att dessa patienters dödlighet är svår att prognostisera baserat på samsjuklighet. Detta kan delvis förklaras av att patienterna är relativt friska jämfört med åldermatchade kontrollgrupper.

Studien, som nyligen publicerats i Acta Orthopaedica, heter ”Comorbidity does not predict long-term mortality after total hip arthroplasty”. Övriga medförfattare är Ola Rolfson, Peter Cnudde, Cecilia Rogmark, Göran Garellick och Szilárd Nemes.

Läs mer här

(Foto: Charlotta Sjöstedt)
 

AV: Annelie Brorsson

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2006-07-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://orthopaedics.gu.se/Aktuellt/Nyheter/Nyheter+Detalj//pris-for-basta-poster-vid-efort.cid1512022
Utskriftsdatum: 2018-02-19