Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kristian Samuelsson utsedd till adjungerad professor

Nyhet: 2017-12-05

Kristian Samuelsson har utnämnts till adjungerad professor i ortopedi vid institutionen för kliniska vetenskaper, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Kristian Samuelsson disputerade 2012 med avhandlingen ”Anatomic Anterior Cruciate Ligament Reconstruction – Current Evidence and Future Directions”. Denna avhandling var ovanligt omfattande och innehöll 8 olika studier som var uppbyggda kring 3 olika teman om främre korsbandsskada. Han är för närvarande verksam som docent vid avdelningen för ortopedi vid institutionen för kliniska vetenskaper.

Kristian innehar idag en ALF kombinationstjänst med hälften forskning och undervisning och hälften klinik. Hans kliniska uppdrag innebär bland annat att ta hand om allvarliga knäskador, speciellt knäluxationer, multipla ligamentskador och revisioner.

Ett annat uppdrag är att ansvara för rörelseorganens del i läkarutbildningen, termin 8, där en betydande vikt har lagts vid regionalisering och utökat samarbete med grannsjukhusen. Kristian är själv mycket aktiv och uppskattad lärare vid Sahlgrenska akademin och även vid Idrotthögskolan (Institutionen för kost- och idrottsvetenskap).

Kristian är idag en ledande forskare inom sitt fält, speciellt avseende knäskador, och är handledare för flera doktorander, inom olika områden. I mars 2018 kommer en av hans doktorander, Eric Senorski Hamrin, att disputera. Kristian har ett omfattande internationellt forskningssamarbete, dels i Europa (Bologna, Rom, Barcelona), dels i Japan (Kobe) och slutligen i USA (Pittsburgh) och Canada (McMaster Universitetet i Hamilton, Ontario). I samtliga dessa internationella samarbeten är hans doktorander involverade.

 

(Foto: Annika Samuelsson Enderlein)
 

AV: Annelie Brorsson

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2006-07-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?