Jesper Augustsson - nybliven docent

Nyhet: 2013-04-19

Jesper Augustsson, som disputerade år 2003 vid avdelningen för ortopedi, har erhållit en docentur i idrottsvetenskap. Jesper Augustsson är lektor och leg. sjukgymnast vid institutionen för kost och idrottsvetenskap på utbildningsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

Jesper Augustsson, nybliven docent, är lektor och sjukgymnast vid inst. för kost och idrottsvetenskap på utbildningsvetenskapliga fakulteten där han undervisar i humanbiologi. Jesper tycker det är mycket intressant och inspirerande att undervisa. Jesper disputerade år 2003, vid avdelningen för ortopedi, med en avhandling som handlade om styrketräning vid rehabilitering efter korsbandskador. Forskningsmässigt arbetar nu Jesper med att utveckla det nyinvigda idrottslaboratoriet på Skånegatan i Göteborg; Centrum för hälsa och prestationsutveckling. På detta laboratorium finns stora möjligheter att bedriva forskning på flera nivåer och möjligheter för många olika typer av forskningsprojekt som involverar t.ex. rörelseanalyser och prestationsförmåga. Alla studenter välkomnas att bedriva studier på detta laboratorium, vi behöver just nu fler studenter för olika forskningsprojekt, framhåller Jesper. Syftet är med detta laboratorium är att skapa ett multicentrum för idrottsvetenskaplig och idrottsmedicinsk forskning. För att få ökad bredd och tyngd på verksamheten vid Centrum för hälsa och prestationsutveckling kommer en centrumbildning ske mellan utbildningsvetenskapliga fakulteten och Sahlgrenska akademin.
Jesper tror att det i framtiden kommer hända mycket inom forskningen rörande idrottsvetenskap på både nationell och internationell nivå och här kan med största sannolikhet laboratoriet; Centrum för hälsa och prestationsutveckling bidra med kunskap till detta forskningsfält.

AV: