Ny bok om kirurgi vid hälseneskador

Nyhet: 2017-08-30

Professor Jón Karlsson, avdelningen för ortopedi, är en av huvudförfattarna till den nyligen utgivna boken ”The Achilles Tendon An Atlas of Surgical Procedures”.

I en nyligen utgiven bok från förlaget Springer i samarbete med ESSKA (The European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy) sammanställs alla tänkbara kirurgiska tekniker för att behandla olika smärttillstånd och skador i och runt hälsenan. Hälsenan, även kallad akillessenan, är kroppens största sena men också den senan i kroppen som oftast skadas. De kirurgiska teknikerna, både öppna och mini-invasiva, beskrivs noggrant i boken och är också kompletterade med anatomiska illustrationer.

Professor Jón Karlsson samt doktorand Michael R Carmont, avdelningen för ortopedi, Göteborgs universitet är två av huvudförfattarna tillsammans med Hajo Thermann och Christoph Becher från Tyskland, Nicola Maffulli från Italien, James Calder från Storbritannien och C Niek van Dijk från Nederländerna. Bland kapitelförfattare återfinns även Katarina Nilsson Helander, Olof Westin, Nicklas Olsson, Leif Swärd och Karin Grävare Silbernagel från avdelningen för ortopedi, Göteborgs universitet.