Ny bok om fotbollsskador

Nyhet: 2017-06-15

Professor Jón Karlsson, avdelningen för ortopedi är återigen en av huvudförfattarna till en ny bok; ”Encyclopedia of Football Medicine - Injury Diagnosis and Treatment”.

En ny bok, som har titeln ” Encyclopedia of Football Medicine – Injury Diagnosis and Treatment” har precis utkommit på bokförlaget Thieme. Boken är del 2 i ”Encyclopedia of Football Medicine” – ett uppslagsverk i 3 delar som inte bara innehåller färsk evidens-baserade fakta om skador, diagnos och behandling utan även ämnen som till exempel förbyggande behandling för att undvika skador och anti-dopingverksamhet. Denna ”Volume 2” innehåller en översikt över fotbollsskador och nya och uppdaterade fakta om hur skador bör tas om hand i tävlingssituationer, muskelfunktion och mekanismerna vid muskelskador, undersökning och behandling av muskelskador, skador i fotled, knä och ljumske samt överbelastningsskador.

Samtliga 3 böcker i serien är utgivna i samarbete med UEFA och mycket rikt illustrerade. En av huvudförfattarna är professor Jón Karlsson, avdelningen för ortopedi, Göteborgs universitet. De andra huvudförfattarna är Jan Ekstrand och Markus Waldén från Linköpings universitet, Per Hölmich från Danmark och Quatar samt Peter Ueblacker, Lutz Hänsel och Hans-Wilhelm Müeller-Wohlfahrt från Tyskland.