Ny bok om forskning kring knäledens instabilitet

Nyhet: 2016-12-15

Återigen är Jón Karlsson en av huvudförfattarna till en alldeles nyutkommen bok, denna gång med titeln "Rotatory Knee Instability"

Boken är på drygt 500 sidor och handlar om olika aspekter av knäledens laxitet och instabilitet; allt från historik, till biomekanik, klinisk undersökning, behandling och framtidsperspektiv. Värt att nämna är bland annat en modern iPad-applikation, i boken beskriven i detalj, som forskare från avdelningen för ortopedi vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet har varit med om att skapa. Förutom Jón Karlsson är övriga huvudförfattare Volker Musahl (Pittsburg), Stefano Zaffagnini (Italien) och Ryosuke Kuroda (Japan). Assisterande editor har varit Kristian Samuelsson, avdelningen för ortopedi vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

(Foto: Tommy Holl)