Forskare från avdelningen för ortopedi har publicerat artikel i Nature

Nyhet: 2017-06-15

Mats Brittberg och Sebastian Concaro är med i forskargruppen vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola som fått en artikel publicerad i Nature.

Den högt ansedda tidskriften Nature har under april 2017 publicerat artikeln ”Cartilage Tissue Engineering by the 3D Bioprinting of iPS Cells in a
Nanocellulose/Alginate Bioink”. Bakom den står bland andra professor Mats Brittberg och med dr Sebastian Concaro vid avdelningen för ortopedi. Forskningen där man söker vägar för att återställa broskskador drivs framåt och detta är ett stort framsteg. Många patienter med traumatiska broskskador utvecklar artros, och denna utveckling kan bli till stor hjälp och glädje. Forskargruppen har lyckats, att genom 3D-printing, framställa broskliknande vävnad med hjälp av pleuripotenta stamceller med humant ursprung i kombination med så kallade Nanocellulose/Alginate Bioink.

Övriga författare till artikeln är Duong Nguyen, Daniel A. Hägg, Alma Forsman, Josefine Ekholm, Puwapong Nimkingratana, Camilla Brantsing, Theodoros Kalogeropoulos, Samantha Zaunz, Anders Lindahl, Paul Gatenholm, Annika Enejder samt Stina Simonsson.

Länk till artikeln: https://www.nature.com/articles/s41598-017-00690-y

AV: Kajsa Rennerfelt